Over ons

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Damiaanmuseum vzw en Damiaan Vandaag vormen de dragende structuren en drijvende krachten achter de  Damiaanbeweging ‘Damiaan inspireert’.

De Damiaanbeweging sluit Damiaan niet op in een ver en roemrijk verleden en beklemtoont de actualiteit van Damiaan.

De beweging stelt zich tot doel om de figuur van Damiaan en zijn waarden levendig te houden, uit te dragen en gestalte te geven in de hedendaagse samenleving.

Hierbij willen wezoveel mogelijk mensen uit binnen- en buitenland aanspreken, inspireren en engageren om lid te worden van deze beweging, de plaatsen Leuven en Tremelo te bezoeken en deel te nemen aan projecten en activiteiten.

Via verschillende media, activiteiten en projecten, met een duurzaam karakter en geïnspireerd door de actuele boodschap en waarden van Damiaan, verbindt deze Damiaanbeweging over grenzen heen:

  1. Plaatsen van herinnering, solidariteit en engagement (Tremelo, Leuven, Hawaï, Molokaï, …) waar de geest van Damiaan nog steeds voelbaar en zichtbaar is.
  2. Mensen, jong en oud, die Damiaans inspiratie en actuele waarden doorgeven en belichamen in het dagelijkse leven.
  3. Organisaties, instellingen en initiatieven, al dan niet met Damiaan in hun naam, die Damiaans inspiratie en actuele waarden doorgeven en gestalte geven in hun missie en werking.

Vijf pijlers geven vorm en inhoud aan deze beweging. Onder deze pijlers vallen de bestaande werking en prioriteiten van het Damiaanmuseum en van Damiaan Vandaag:

  1. Plaatsen
  2. Inspiratie
  3. Activiteiten
  4. Educatie
  5. Erfgoed
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]