10.000ste bezoeker in het Damiaanmuseum!

Op donderdag 11 oktober 2018 brachten 46 leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije basisschool Sint-Michiel in Keerbergen, een buurgemeente van Tremelo, een bezoek aan het Damiaanmuseum. Dat doen ze nu al voor het tweede jaar op rij. Hierbij maakt de school handig gebruik van het educatief aanbod van het Damiaanmuseum. Via de talrijke denk- en doe-opdrachten maken de leerlingen  actief kennis met de figuur van Damiaan en ontdekken ze hoe ze in zijn voetsporen kunnen treden. 


Met deze groep verwelkomde het museum nog geen anderhalf jaar na de opening zijn 10.000ste bezoeker. Alle leerlingen werden feestelijk ontvangen door de raad van bestuur van het Damiaanmuseum. Ze kregen een passend geschenk, een boekenpakket over de figuur van Damiaan, mee naar  de klas.

Ook 2019 ziet er veelbelovend uit voor het Damiaanmuseum dat volop bezig is met de voorbereidingen voor het speciale Damiaanjaar 2019-2020 met als hoogtepunt de tiende verjaardag van Damiaans heiligverklaring (11 oktober 2019). 

Word vandaag nog lid van het nieuwe steuncomité ‘Damiaan inspireert’ en beleef alle activiteiten vanop deze eerste rij.
Klik hier voor meer info.

Kom je graag met jouw klas op bezoek in het Damiaanmuseum?
Klik hier voor meer info.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *